Próbavásárlás, Cégen belüli (bűn)cselekmények felderítése, Alkalmazottak Ellenőrzése

Lopás, csalás, sikkasztás, visszaélés vagy más hasonló negatív esemény történt cégén belül? Fel szeretné kutatni az elkövetőt, esetleg bizonyítani szeretné az általa elkövetett cselekményt?

Irodánk vállalja cégen belüli olyan cselekmények felderítését, amelyek negatív hatással vannak a tulajdonosokra, cégvezetőkre, alkalmazottakra nézve. Megbízást vállalunk táppénzcsalások felderítésére, bizonyítására, cégen belüli visszaélések, csalások, lopások felderítésére.

Próbavásárlás magánnyomozókkal:

A próbavásárlás során egy előre felkészített magánnyomozónk inkognitós tesztelést hajt végre a személyzet tudtán kívül. Igénybe veszi az adott szolgáltatást, tájékozódik, tényleges vásárlást végez vagy akár problémás helyzetet teremt, majd az így szerzett tapasztalatait egy objektív szempontrendszer alapján összeállított jegyzőkönyvben rögzíti. A valós fogyasztói élmények megismerésével lehetővé válik, hogy képet alkothasson fejlesztendő területeiről és kiváló motivációs eszköz munkatársainak ösztönzésére.
 

Magánnyomozóink próbavásárlásai az alábbiakkal nyújtanak többet a próbavásárló ügynökségek szolgáltatásainál:

 • Kvalifikált, képzett és tapasztalt szakemberek végzik a próbavásárlásokat, próbalopásokat, teszteléseket, feladatokat
 • Az ellenőrzési folyamat minden mozdulatát ruházatba rejtett kamerával rögzíthetik, így a Megbízó „saját szemével” élheti át egy átlagos vásárló tapasztalatait és alkalmazottai viselkedéseit
 • A fenti szolgáltatások mellett kedvező megbízási díjjal vehetők igénybe további magánnyomozói szolgáltatások, mint például személyzet biztonsági átvilágítása, alkalmazás/felvétel előtti környezettanulmány, belső visszaélések, lopások és károkozások felderítése
 • Nem kerül többe, mint a próbavásárló cégek által nyújtott szolgáltatásokA magánnyomozók által végrehajtott próbavásárlások segítségével választ kaphat többek között a következő kérdésekre:

 • Tiszták, rendezettek üzleti egységei?
 • Kellemes légkör fogadja vásárlóit?
 • Átlátható az árukínálat?
 • Értesülnek ügyfelei az akciókról, speciális ajánlatokról?
 • Munkatársai ösztönzik fogyasztásra az üzletébe betérőket?
 • Barátságos, előzékeny kiszolgálásban részesülnek ügyfelei?
 • Vásárlói ajánlanák másoknak is üzletét?


Próbavásárlói szolgáltatásaink profi magánnyomozókkal

 

 • Próbavásárlás, azaz Mystery Shopping
 • Próbalopás - A próbavásárlás egyik speciális fajtája
 • Telefonos Próbahívás, azaz Mystery Call
 • E-mailes Próbaérdeklődés, azaz E-mail Mystery Shopping
 • Mystery Guest – Éttermek, kávézók, vendéglátó egységeknél végrehajtott szogláltatás
 • Hotel Evaluations - Szállásadó helyeknél alkalmazott Mystery Shopping program


Próbavásárlás, azaz Mystery Shopping
A kiszolgálás színvonala és a fogyasztói élmény megismerése és kvantifikálása, inkognitós (előre meghatározott, az adott helyszínen tipikus ügyfélszituációt eljátszó, felkészített tesztelők által elvégzett) tesztek alapján, amelyek hű visszacsatolást biztosítanak a fejlesztendő területekről.


Próbalopás - A próbavásárlás egyik speciális fajtája
A standard próbavásárlások lényege, hogy a próbavásárló átlagos ügyfélnek, vásárlónak álcázva magát vesz igénybe szolgáltatásokat, tanácsadást kér, vagy végez akár tényleges vásárlást. Van a próbavásárlásoknak azonban egy speciális fajtája – a próbalopás -, ahol munkatársunk feladta éppen az, hogy ne az átlagvevő szerepébe bújjon.

A próbalopás módszerével végzett kutatások egyre inkább elterjedőben vannak Magyarországon, egyre több cég szeretné visszaszorítani a vásárlói lopásokat. Ezen kutatások célja elsősorban éberen tartani a pénztáros és biztonsági munkatársakat, annak érdekében, hogy ki tudják szűrni a visszaéléseket. 

A módszer komplikáltsága ellenére számos pozitív hozadékkal bír, hiszen ellenőrizhető, fejleszthető:

 • a pénztáros munkatársak ébersége
 • a biztonsági személyzet és a biztonsági rendszer működése
 • a munkatársak reakciója, hozzáállása (diszkréció)
 • a törvényszerű működés (blokkadás)

A korábbi tapasztalatok alapján az alkalmazott próbalopásoknak pozitív hatása van a kasszateljesítményre.


Telefonos Próbahívás, azaz Mystery Call
Telefonos ügyfélszolgálatok, call centerek vagy legkülönbözőbb profilú üzletek telefonos tesztelése a próbavásárlás módszereinek segítségével


E-mailes Próbaérdeklődés, azaz E-mail Mystery Shopping
Online ügyfélszolgálatok és egyéb, információkat szolgáltató csatornák tesztelése – amely többek között arra irányul, hogy milyen gyorsan, milyen minőségű választ kapnak az ügyfelek.


Mystery Guest
A vendéglátó egységek tulajdonosainak különös figyelmet kell fordítani a kiszolgálás minőségére, hiszen nincs még egy olyan szakterület a szolgáltató iparban, ahol annyira érzékenyen befolyásolná a fogyasztók visszatérési szándékát a kiszolgálás minősége, mint a vendéglátásban. Lehet szó akár étteremről, szállodáról, kávézóról, bárról vagy akár egy szórakoztató központról. A Mystery Guest a Mystery Shopper vendéglátás területén végzett próbavásárló kutatásának az elnevezése. A próbavásárlás segít felderíteni a vendégek igényeit, azonnal rávilágít a problémákra és a lehetőségekre. Kitűnő ötletforrást biztosít és kiváló eszköz, hogy személyzete folyamatosan motivált legyen. A tesztvásárlás időtartama hosszabb a kereskedelmi egységekben végzett próbavásárló teszteknél, ezért sokrétűbb megfigyelést tesz lehetővé.


Hotel Evaluations
A szállásadó helyeknél alkalmazott Mystery Shopping program. Próbavásárló munkatársunk teljesen átfogó és objektív értékelést ad a különböző szolgáltatásokról a telefonos szobafoglalástól egészen a kijelentkezésig.

Az egy-két éjszakás tartózkodás lehetővé teszi, hogy tesztelésre kerüljön a szobafoglalás menete, az érkeztetés, a londíner szolgáltatás, a bejelentkezés, a vendégszobák állapota, a takarító szolgálat, a szobaszervíz, a szálloda étterme, bárja, wellness szolgáltatása és bármilyen egyéb terület, megrendelőnk kívánalmainak megfelelően. Programjainkat úgy alakítjuk ki, hogy az a lehető legtöbb hasznos információval szolgáljon ügyfelünk számára.


Hívja magánnyomozó irodánkat bizalommal, ha többet szeretne megtudni fenti szolgáltatásainkról!